Folytatódik a Visegrádi Roma Magazin a Dikh Televízión

2024. május 2.
Folytatódik a Visegrádi Roma Magazin a Dikh Televízión

Hallgasd élőben!

Élő streaming

A visegrádi Alap anyagi támogatásának köszönhetően a magyarországi Dikh Televízió, a csehországi Romea Televízió és a szlovákiai Romana Televízió, valamint a lengyelországi Centralna Rada Romów w Polsce közösen gyártott Visegrádi Roma Magazinnal jelentkezik a Dikh Televízión. A havonta jelentkező kulturális híradó első része május 5.-én látható csatornán.

A Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően magyarországi Dikh Televízió, a csehországi Romea Televízió és a szlovákiai Romana televízió idén is folytatja együttműködését és közösen készítik a Visegrádi Roma Magazint. Az együttműködésbe bekapcsolódott a lengyelországi Centralna Rada Romów w Polsce, amelynek központja Radomban található. A lengyel roma szervezet eddig az írott sajtóban volt aktív, de a projekt keretében bekapcsolódik a televíziós műsorgyártásba is.

Az idén a készítők tíz alkalommal, havi rendszerességgel  jelentkező 21 perc hosszú kulturális híradót készítenek, amely minden résztvevő országból származó riportokból és tudósításokból áll. A szervezők remélik, hogy az eddig példátlan összefogás eredményeként elindulhat egy közös munka és közös gondolkodás arról, hogy az együttműködésüket tovább szélesítsék. A négy partnerszervezet célja, hogy a közös munka eredményeként tapasztalatokat szerezzenek az együttműködés terén, és a közös műsorgyártásban is. Távlaticél, hogy egy Európa egészében fogható közös roma tematikájú hagyományos televíziós vagy internetes tartalom gyártási együttműködést hozzanak létre a roma lakosság szórakoztatási és hírigények kielégítésére. A konzorcium célja a közös kulturális javak bemutatására.  A partnerek nyitottak az együttműködésre más roma szervezetekkel is, amelyek támogatják célkitűzéseiket. Az elkészült adások a Dikh Televízió mellett megjennek majd a Romea és a Romana televíziókban, valamint a lengyel partner honlapján is.

A magazin első adása május 5.-én lesz látható a Dikh Televízión reggel 9.25-kor.