Ismét jelentkezhetnek fiatalok az önkormányzat Roma Gyakornoki Programjába!

2024. július 24.
Ismét jelentkezhetnek fiatalok az önkormányzat Roma Gyakornoki Programjába!

Hallgasd élőben!

Élő streaming

Szeptembertől 18 főnek biztosított 5 hónapos szakmai gyakorlati lehetőség a Józsefvárosi Önkormányzat egyes költségvetési szerveinél. 2023 márciusában indult el a program először, és roma származású fiataloknak teremtett lehetőséget egy mentor támogatása mellett megismerni a közigazgatás és az adott intézmény működését. A fiatalok gyakorlati tapasztalatot szerezhettek a munka világában, elősegítve ezzel társadalmi integrációjukat. A gyakornoki program elindításánál azt is szem előtt tartották, hogy a romák a társadalmi súlyuknak megfelelő mértékben vehessenek részt a józsefvárosi közigazgatásban.2023 tavaszán 7 fiatal kezdte meg munkáját heti 16 órában. A program egyre több gyakornok részvételével folytatódott 2023 őszén, majd 2024 tavaszán. A program hasznosnak bizonyult, így ez év őszétől az önkormányzat folytatni akarja.

KI PÁLYÁZHAT?

A gyakornoki programra olyan, felsőoktatásban, illetve bölcsődei vagy óvodai vagy szociális vagy családsegítő vagy gyermekvédelmi tevékenységhez kapcsolódó szakképzésben (korábbi elnevezés: OKJ) résztvevő roma származású diákok jelentkezését várják, akik valamilyen módon – lakóhelyük vagy oktatási intézményük miatt –kötődnek Józsefvároshoz. Előnyt jelent, ha a jelentkező előrehaladt tanulmányaiban (végzős alapszakos, vagy mesterszakos hallgató).

MIT CSINÁL EGY GYAKORNOK?

A program keretében a gyakornokok egy önkormányzati költségvetési szervnél, egy, a szakterületén jártas mentor támogatásával dolgoznak együtt.

MIT CSINÁL A MENTOR?

A mentor támogatja a gyakornokot a munkahelyi környezet megismerésében, a feladatok hatékony szervezésében, példát mutat munkahelyi felelősségvállalásával, asszertív kommunikációjával és jó hangulatú munkahelyi környezet megteremtésével.   METTŐL MEDDIG TART A PROGRAM?A program tervezett időtartama:2024. szeptember 1. – 2025. január 31.A gyakornok a program 5 hónapja alatt, a szerződésében meghatározott beosztása szerint, heti tizenhat óra munkát vállal, ami heti két teljes munkanapot jelent.

jelentkezés: Egy önéletrajzot és egy motivációs levelet várnak, amely tartalmazza, miért szeretne a jelentkező a Józsefvárosi Önkormányzatnál dolgozni, illetve hogy melyik fenti szervezeti egységnél vállalna munkát szívesen. Továbbá mellékelni kell a hallgatói jogviszony igazolását, szakképzés esetén a szakképzésben részvétel igazolást/jogviszony igazolást, egy aláírt hozzájáruló nyilatkozatot személyes adatok kezeléséhez (szkennelve csatolva jelentkezéshez). A pályázatokat e-mailen kell elküldeni a galyas.eva@fovaros.hu címre. Részletek a weboldalon.

Fotó: Pexels.com