Mező Misivel tér vissza a képernyőre a Jézus és… című sorozat!

2024. május 22.
Mező Misivel tér vissza a képernyőre a Jézus és... című sorozat!

Hallgasd élőben!

Élő streaming

Mező Misi műsorvezetőként debütált az egyik nagy közszolgálati tévécsatornánál.

Új évaddal tér vissza a képernyőre a Jézus és… című sorozat. A folytatásban emlékezetes utazásra hívja a tévé nézőit Mező Misi műsorvezető. A lélek labirintusában barangolva sorsfordító élethelyzeteket, lelki keresztutakat és minden embert érintő, örökérvényű kérdéseket vizsgál. Csak egy százalék esélyt adtak arra az orvosok, hogy a Magna Cum Laude frontemberének egyik zenész barátja képes lesz legyőzni betegségét, de a baljós jelek ellenére mégis felépült. Mező Misi „a Jézus és… a csoda „egyik adásában három másik emberi sorson keresztül mutatott be példákat a csodás események jelenlétére.

Egy csodás képességű Down-szindrómás kisfiú, egy életveszélyes baleseti szövődményből történő csodálatos felépülés és egy többgyermekes családanya hihetetlen gyógyulása szemléltették szombat délutánonként látható Jézus és…című műsor legutóbbi epizódjában, hogy a csoda ugyanúgy az emberi élet része, mint a nehézségek. A műsorvezető, Mező Misi hisz abban, hogy a csodák mögött Isten hatalma áll. Megtapasztaltam már az életemben, milyen az, amikor csoda történik.

Egy zenész barátom sajnos nagyon beteg lett. Lemondtak róla az orvosok, csak egy százalék esélyt láttak arra, hogy túléli, mégis sikerült elindulnia a gyógyulás irányába. Annyira megerősödött, hogy már otthon gyakorol a dobon” – osztotta meg Mező Misi a Jézus és… legutóbbi, a csodáról szóló adásában. A műsor pszichológus szakértője, Tapolyai Emőke azonban emlékeztetett, a csoda ereje abban rejlik, hogy megmagyarázhatatlan és csak ritkán történik meg.„Újrarendezi a hitvilágunkat, amikor nem történik meg a várva várt csoda. Amikor kérünk, de nem adatik meg. Istennek szabadsága van abban, hogy mikor és miért mutatja meg a hatalmát. Sokszor nem értjük, miért nem hallgattatik meg a kérésünk, de a hit a lineáris nézőpont felett létezik, madártávlatban, és onnan nézve minden értelmet nyer” – hangsúlyozta a pasztorálpszichológus. Mező Misi, a sorozat műsorvezetője kivonul a világ zajából, hogy Kisorosziban, a Dunakanyar szívében keresse, kutassa az emberi lélek titkait.

Meghívott vendégeihez hasonlóan ő is átélte a csend, a szerelem, a gyász, az öröm, a kiégés és a felnövekedés érzését. Átesett kísértéseken, ismeri a test természetét, a csoda sorsfordító jelentőségét, és a megbocsátás embert próbáló élményét. Vágyott a szabadságra és a reményre. A találkozásokból az emberi élet legsötétebb óráiba és legfelemelőbb pillanataiba kaphatnak betekintést a nézők.

A műsor állandó szakértői, Tapolyai Emőke klinikai- és pasztorálpszichológus, lelki gondozó, Vukics Adrienn régész és Harmai Gábor római katolikus teológus.

„Minden egyes forgatási nap után hálás vagyok, hogy részese lehetek ennek a műsornak. A második évadot azért találom nagyon hasznosnak, mert még inkább beépül az ember lelkébe. Ad egyfajta útravalót, amely által minden néző felfedezheti saját életútját” – osztotta meg gondolatait Mező Misi, a Jézus és… műsorvezetője, a Magna Cum Laude zenekar frontembere.

Fotó: Pexels