Molnár Ferenc Caramel hosszú utat járt be, megküzdött a sikerért

2024. július 24.
Molnár Ferenc Caramel hosszú utat járt be, megküzdött a sikerért

Hallgasd élőben!

Élő streaming

Molnár Ferenc Caramel karrierje a Megasztár tehetségkutatóval indult, azóta pedig az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb előadóművészként tevékenykedik. A szerénységét, a szakma iránti tiszteletét megőrizte, nem részegítette meg a siker, annak ellenére sem, hogy koncertjei teltházasak, dalai pedig vezetik a zenei sikerlistákat. Ritkán ad interjút, de ha származási kérdésről, edukációról van szó, mindig nagy figyel rá, hogy megszólaljon, minél több emberhez eljusson ez a sokakat érintő téma. Egy korábbi interjúban őszintén mesélt nehéz gyerekkoráról.

Az énekes mindig kiáll a romákért, „Sokszor megkaptam a roma társadalomtól is, hogy én nem is vagyok igazi cigány, mert nem olyan a zeném. „- osztja meg egy videóban az érzéseit Caramel.A videóban arról is beszél, hogy az egyik pillanatban úgy érzi, nagyon előítéletes a világ, a másik pillanatban pedig annyi pozitív visszajelzést kap például a legutóbb megjelent Analógia című önéletrajzi dala kapcsán, ami pont az ellenkezőjét bizonyítja. Szó esik a származási kérdésről, annak nehézségeiről, a zene szeretetéről, az elfogadásról és a sikerről.

Szerinte a roma és a nem roma embereknek is fel kellene ismerniük, hogy közös szemléletváltásra van szüksége. Molnár Ferenc már „Caramel” művésznéven jelentkezett a 2004 őszén induló Megasztár 2. televíziós tehetségkutató versenyre. A show elején nagy népszerűségre tett szert a Megasztár-rajongók körében, mivel korábban az ő és Bartók Eszter számát már játszották a rádiók. 2005 áprilisában tizenkétezer ember előtt énekelt a Papp László Arénában. A szavazók Palcsó Tamás ellenében, 60-40% arányban őt hozták ki győztesnek.

Caramel amellett, hogy elkészíthette első lemezét, egy lakás és egy autó tulajdonosa is lett. Az eredményhirdetés után elénekelte a slágerré vált Szállok a dallal című számot. Caramel harmadik önálló albuma 2010-ben jelent meg Lélekdonor címmel; ezen megtalálhatók a Maradjon így és a Tóth Lüszivel készült A dal nem hagy el című két 2008-as dala. 2011-ben a Nagy Duett című tévéműsorban szerepel. Partnerével, Trokán Nórával megnyerték a vetélkedőt. A következő önálló lemeze 2011-ben jelent meg Víziócímmel; ezen 11 új dal hallható az énekestől. Utazást tesz ezen az albumon a rock és rap világában, ami újdonság a dalszerzőtől. Még az év végén tarthatta meg első önálló nagyszabású szuper-koncertjét a Syma csarnokban, melyet évek óta először neki sikerült teljesen megtöltenie.

Fotó: www.facebook.com/caramelmusic.hu