Újabb világsztár a BJC-ben!

2024. augusztus 29.
Újabb világsztár a BJC-ben!

Hallgasd élőben!

Élő streaming

Egy magyar származású cigányprímás unokája, Miles Davis egykori szaxofonosa, most visszatért gyökereihez, hogy élőben kápráztassa el a hazai közönséget. Rick Margitza, augusztus elején lépett színpadra a Budapest Jazz Clubban! Rick Margizta Magyarországról disszidált cigány származású nagyapja sikeres amerikai hegedűs volt, aki alig négy éves unokáját hangszerének fortélyaira tanította. Margitza később nemcsak hegedűn, de zongorán és oboán is jeleskedett, zenei tanulmányait négy különböző amerikai intézményben, köztük a Berklee College of Music-on folytatta. 1980-ban költözött New York-ba, ahol rövid idő alatt az egyik legsikeresebb szaxofonossá avanzsált.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ’88-ban Miles Davis zenekarában játszhatott. Nem kisebb rangot jelentett már akkoriban sem, hogy lemezeit, szám szerint hármat a Blue Note kiadó jelentette meg. A korongokon olyan ikonok játéka hallható, mint Eddie Gomez, Chick Corea és  McCoy Tyner .  Rick Margitza játékára elsősorban John Coltrane, Wayne Shorter, és Michael Brecker hatott, egy tucat saját lemezén azonban az évek során némileg változó, folyamatosan fejlődő játéka és egyedi soundja hallható. Ha könnyed, mégis nívós zenei élményre vágyik, ha a jazz elkötelezett híve, vagy épp most barátkozik a műfajjal, a főváros jazzéletének központja, a Budapest Jazz Club a legjobb választás!

A különleges atmoszféra és kiváló hangminőség mellett, barátságos hangulatú jazzkávézóval és bisztró-fogásokat kínáló étteremmel is várják a közönséget. A klub-életben kuriózumnak számít! Világsztárok mellett, állandó fellépőik a hazai és nemzetközi jazz elismert művészei. A Budapest Jazz Club évek óta megjelenik a legrangosabb szakmai lap, a DownBeat magazin világszínvonalú jazzklubokat bemutató listájában is. A Budapest Jazz Club támogatja a fiatal tehetségeket, teret biztosít a hazai jazzélet szakmai eseményeinek, ám mindezek mellett létrejöttének elsődleges célja, hogy minden téren igényes közeget teremtsen a szórakozni vágyóknak. A Budapest Jazz Clubban nem csak a jazz szerelmesei találják meg számításaikat, hanem azok is, akik egy igazán különleges rendezvényhelyszínt keresnek.

Legyen szó céges rendezvényrõl, születésnapi partiról, termékbemutatóról vagy borkóstolóról a BJC tökéletes választás lehet. Kapacitásuknak köszönhetően a kisebb létszámú magán rendezvények lebonyolításán túl a több száz fős céges események szervezését is vállalják. Koncerttermük kiváló helyszíne lehet többek között konferenciáknak, illetve különféle prezentációknak, ahol az eredeti mozivászon és csúcsminőségű hangrendszer különleges és hatékony eszközként szolgálhat. A Budapest Jazz Clubban ingyenes programok várják a közönséget, többször roma származású zenészek állnak színpadra.

Fotó: Pexels.com