Nem felejtik el a vidéki gyökereiket! Interjú készült Bódi Margóval,Völgyi Zsuzsival, és Nótár Maryvel.

Hallgasd élőben!
Nemcsak a színpadon ragyognak, hanem a hétköznapokban is vibráló hangulatot teremtenek. Örömmel meséltek nekünk a családi hagyományaikról, vidéki gyökereikről és a tradíciókról, amelyek összekötik a három énekesnőt. Mary is a hagyományok nagy tisztelője, zenészcsaládban nőtt fel, így a muzsika a kultúrájuk része. „Igyekszem méltóképp tovább vinni a családi örökséget. Remélem, hogy büszkék rám, és anyukám is figyel a mennyből, nekem ez a fajta bizonyítás nagyon fontos” – osztja meg az énekesnő, akihez hasonlóan Zsuzsinak is a családi értékek jelentik a legmeghatározóbb útravalót.
„Nagy felelősség, milyen embert nevelünk a gyermekünkből, mennyire lesz empatikus és tisztelettudó. A család nálunk mindenekelőtt áll, szeretném a lányomba nevelni, hogy a közös programok neki is ugyanolyan értékesek legyenek, mint amilyen nekem volt. Anyukám gyermekkoromban mindig rám parancsolt, hogy vegyek részt a családi összejöveteleken, de nem bántam, szerettem velük tölteni az időt. „Ha már családi hagyományokról van szó, terítékre kerülnek az ízes fogások is. A szabolcsi töltött káposzta, a pacalpörkölt, az oldalas és a lecsó nem hiányozhat az asztalról.
„Mi úgy fogadjuk a vendéget, hogy: Isten hozott, gyere ülj le, és egyél! Ha családi összejövetel van nálunk, a menyek hozzák a rántott húst és a modern ételeket, de a nagy ebédet mindig én készítem. Bármennyire is jókat főznek az asszonykák, a fiaim tőlem várják a főfogást, azt mondják, az a jó, amit én csinálok” – meséli mosolyogva Margó, mire Zsuzsi is felidézi kedvenc tradicionális ételeit.„A dédszüleim őrizték a roma hagyományokat, és próbálták generációról generációra tovább örökíteni. Már nem tudok cigányul, és a szüleim sem, kivéve az ételneveket. A nagypapám pampuskának hívta a fánkot, de több ilyen étel van, amelyet a régi nevén hívunk. Édesanyám mindig elkészíti a nagymamámtól tanult nokedlit, a családi összejövetel ezzel az étellel teljes.
Mary ugyan szereti a tradicionális ízeket, de ő nem áll be a tűzhely mellé, hogy főzzön a társaságnak. „Modern kiscsaj vagyok, a gasztronómia nem fér bele az életembe, de nem is vonz. Előfordult, hogy odaálltam anyukám vagy nagymamám mellé a konyhába, de a tanulmányaim és a zene lekötötték a szabadidőmet. Nem az volt a fontos, hogy megtanuljak mézeskrémest sütni, hanem az, hogy a karrieremet menedzseljem. Viszont ha arra kerülne a sor, hogy mégis szeretnék finomat főzni, Margónál jó kezekben lennék. Biztos megtanítana néhány fortélyra. Többször ettem náluk, fenséges a főztje.”-mesélte.
Fotó: Pexels
További híreink
2025. július 8.
Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Cigány Dal Napját!
2025. július 8.
Óriási bajba került Galamb Alex, az ország kedvenc roma pékje
2025. július 8.
Roma nemzetiségi hagyományőrző tábort rendeznek július 14. és 18. között, hétfőtől egészen péntekig, 8-tól 16 óráig Bujákon, az Eszterházy Közösségi Téren.
2025. július 8.
Engedd, hogy Krisztus betöltse a szívedet – Roma zarándoklat Mátraverebély-Szentkúton
2025. július 3.
Egy roma fiú történetét vitte színre Csáki Benedek a Parno Graszt dalaival
2025. július 1.
A Pisont név a sportban és a magánéletben is csak a minőséget képviselheti