Roma fórum volt Letenyén

2024. június 3.
Roma fórum volt Letenyén

Hallgasd élőben!

Élő streaming

„Tegnap este  az MCF roma nemzetiségi jelöltek letenyei fórumára kaptunk meghívást, mint polgármesterjelöltek. A meghívásnak jómagam részéről természetesen eleget tettem. Sok-sok témát érintettünk a több, mint kettő órás kérdezz-felelek fórum kapcsán. Jó és kevésbé jó témákat is érintettünk. Bármely fórum meghívásnak eleget teszek a jövőben is.” – közölte Facebook oldalán Farkas Szilárd letenyei polgármester.

Létre kell hozni a cigányság alapintézményeit és méltó módon bemutatni nagyjait. Létre kell hozni a cigányság alapintézményeit és méltó módon bemutatni nagyjait – mondja Molnár István Gábor. Az Újpesti Cigány Önkormányzat vezetője régi álmát valósította meg, amikor egy széles körű összefogással létrehozta a Péli Tamás Múzeumot, amely állandó kiállítás keretében mutatja be a nagyhatású festőművész alkotásait. Sorra nyeri a fodrászversenyeket Mihály Balázs, pedig még csak jövőre végez a Balassagyarmati szakiskolában. Balázs gyerekkorától a fésű és az olló bűvkörében él, így nem volt kérdés számára, hogy a fodrász szakmát válassza. Folyamatosan gyakorol azért, hogy a különleges frizurakölteményeivel a zsűrit és a nézőközönséget is elvarázsolja.

Múlthéten volt a Cigányzene éjszakája. Kalla Éva a program szervezője elmondta rádiónknak, hogy ez nem csak egy koncert élmény, hanem egy cigány összejövetel. „A program minden alkalommal nagy sikernek örvend. Nem csak a közönséget és a turistákat vonzza az esemény, hanem a szakmabelieket is. A rendezvény gyakorlatilag egy nagy cigány muzsikus találkozó.”-mondta. „Az első napon május 31-én,a Független Színház előadását láthatta a közönség. Mellette, Rostás Csaba és felesége előadása volt ,és kis koncertjükre készülhettek 18.00-tól. Szombaton, június elsején a megszokott helyszíneken a Mikszáth Téren, Krúdy Gyula utca közepén és a Lőrinc Pap téren hallgathatták a cigány zenét. Voltak sztár muzsikusok, mint Roby Lakatos, aki ezúttal cigányzenével jött, illetve Puka Károly zenekara, aki már harmadjára vett részt a cigányzene éjszakán a zenekarával. A harmadik helyszínen az eredeti kiírás szerint Patai Öcsi játszott volna a zenekarával, de elfoglaltsága miatt Reményi Géza volt színpadon a zenekarával.” – nyilatkozta Kalla Éva.

Fotó : Pexels