A fesztivál, amely idén semmilyen állami forrásból nem kapott támogatást, az utóbbi évek egyik legerősebb programjával rukkol elő

2024. október 21.
A fesztivál, amely idén semmilyen állami forrásból nem kapott támogatást, az utóbbi évek egyik legerősebb programjával rukkol elő

Hallgasd élőben!

Élő streaming

 Két Európai program segítségével különleges művek és előadók jutnak el a Cserehát művészetszerető kis településeire. Az öt település idén; Alsóvadász (10.04), Homrogd (10.06), Borsodbóta (10.09), Szendrőlád (10.10) és Sajókaza (10.11).A Józsefvárosi önkormányzat vendégszeretetének köszönhetően, történetében persze korántsem először, Borsod megyén kívül is bemutatkozik a fesztivál. A program: frankfurti színház minden helyszínen művészeti műhelyeket is ajánljon a település gyerekeinek és az érdeklődőknek.

Lesz akrobatika, gólyaláb, zsonglőr játék, hangszeres és színházi gyakorlatok. Izgalommal várjuk a workshopokat, amelyeket a társulat tagjai a helyi iskolákban adnak majd (és a CEUs hallgatókat is, akik önkéntesen, szakmai gyakorlatként csatlakoznak a feladatokhoz.). Aztàn Méhész Csaba előadása. Egész estét betöltő, felhőtlen szórakozást ígérő, vidám pantomim műsor. A könnyű humorú jelenetek, a komikum klasszikus alaphelyzeteire építkeznek, és a klasszikus Decroux-i pantomimtechnika eszközeit vonultatják fel. A néző mindjárt a program legelején különböző közönségjátékok, improvizációk révén résztvevőjévé, aktív szereplőjévé válik a cselekménynek.

Ki mit tud is lesz, Egy „Ki mit tud?!” színpadi verseny-sorozat, melyen kis csoportok és egyéni produkciók indulhatnak. Az öt településen helyezést elért 3-3 produkció hivatalos Budapestre, ahol október tizenkettedikén, a Józsefváros egy központi terében a legjobb produkciók mutatkoznak be. A Made in Gypsistan gálára a Kálvária téren, az Antagon színház által felállított színpadon október 12-én 17 órakor kerül sor.Illetve Az ASHES egy fontos üzenetet közvetít: a világunk változik, a jövő bizonytalan és egyre inkább ráébredünk, hogy a régi, „nagyobb, jobb, gyorsabb” életmód már nem működik. A klímaváltozás és a háborúk valósága arra késztet minket, hogy újragondoljuk, mi igazán fontos az életben. A darab azt kérdezi: amikor minden hamuvá válik, mi marad meg a kultúránkból?

Fotó: Pexels.com